Activitats‎ > ‎

Cultura

Us proposem una selecció de propostes de visites culturals a la comarca de l'Urgell. Per a més propostes culturals visiteu la pàgina del consell comarcal de l'Urgell i la web d'Ara Lleida.
 La Ruta del Cister

Vallbona de les Monges, Poblet i Santes Creus. Més informació.
 Castell de Montclar
 

És el castell més antic de la zona, declarat Monument Històric i Artístic de caràcter nacional. Més informació.

Un castell majestuós, amb la seva noble i esvelta torre, és el sentinella de la vall del riu Corb.

Les primeres notícies sobre el castell són del segle XI. La construcció de l'alta torre de l'homenatge, l'element més remarcable de la grandiosa construcció, que cal situar-la, almenys en la part alta, als segle XVI quan els Guimerà, transformen el castell en magnífic palau renaixentista sense renunciar, però, a mantenir el caràcter de fortalesa.
 
 
 Museu del torró i la xocolata d'Agramunt

Museu de la xocolata i el torró d'Agramunt


El Museu del Torró i la Xocolata, situat al costat de la fàbrica i la botiga, és un espai cultural on es pot conèixer la història del Torró i la Xocolata d’Agramunt així com la trajectòria de l’empresa Torrons Vicens. Més informació.

Torre de guaita del castell de Guimerà

El castell fou construït al segle XI pels cristians durant la  Reconquesta. A Guimerà hi trobareu també el Museu de la Cort del Batlle i el Museu d'Art Matern Magda Sanrama.

 
 
 
Poblat ibèric del Molí d'Espígol
El poblat ibèric del Molí d'Espígol de Tornabous constitueix un dels exemples d'urbanisme més desenvolupat entre les poblacions dels ilergets. Més informació.
 

 Col·lecció d'armes antigues i eines del camp a la Fuliola

Col•lecció particular del Sr. Josep Pané, d’armes antigues i eines del camp de diferents èpoques.
Visites concertades. Tel. 973 570 013
 
Ecomuseu de Belianes


L’ecomuseu recull una interessant col•lecció d’eines i estris de la vida rural, així com roba i documents antics de gran interès històric.
Visites concertades.
Tel. 973 330 139.
 
Convent de Sant Bartomeu a Bellpuig
El convent de Sant Bartomeu de Bellpuig és producte d'un món en transformació: testimoni del pas del gòtic al Renaixement, i de l'aparició d'una nova mentalitat que busca la transcendència de l'individu, de la seva glòria i el seu honor, més enllà de la mort. El convent va ser encarregat el 1507.